Victor Ponta a anuntat sambata ca pensiile si salariile vor creste incepand de anul viitor, scrie adevarul.ro.

"Anul viitor, cu siguranta, vom indexa pensiile, cel putin cu rata inflatiei. De fapt, mai mult decat rata inflatiei, pentru ca se pare ca dupa niste alarme false ca o sa fie mega-inflatie, o sa avem undeva spre 2% inflatie. Foarte mica", a declarat liderul Guvernului.

Victor Ponta este de parere ca, din punct de vedere economic, Romania si-a rezolvat marile probleme in 2013.

"Sunt lucruri importante pe care le-am realizat in aceste 550 de zile, dar sunt lucruri si mai importante pe care trebuie sa le realizam. Din punctul de vedere al datelor economice, cred ca am indeplinit ce era mai important. Am reusit sa castigam marele pariu cu fondurile europene. In ce priveste obligatiile internationale, am incheiat cu bine un acord cu FMI, am semnat unul nou. Avem o crestere economica peste cea prognozata – 1,7%. Ne achitam in continuare de toate obligatiile, salariile au fost reintregite, nu am marit nicio taxa importanta. A ramas cota unica 16%, TVA de 24%. Incadrarea in deficit e o obligatie pe care Romania o are ca membru al UE. Ne-am incadrat si anul trecut, ganditi-va de unde am venit, a fost o restrangere", a subliniat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.