Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca ideea ca PSD sa aiba propriul candidat la Presedintia Romaniei la alegerile de anul viitor "trebuie discutata in cadrul aliantei, pentru ca a merge cu o asemenea formula inseamna sa se rupa alianta politica PSD - PNL".

Prezent, luni, la Palatul Culturii din Ploiesti, unde si-a lansat cea mai recenta carte, fostul presedinte Ion Iliescu a catalogat drept "exagerat" faptul ca se vorbeste despre ruperea USL, transmite MEDIAFAX.

"Este exagerat ca se vorbeste de sciziuni. Viata e diversa, oamenii sunt diversi, partidele, de asemenea. Este un lucru reusit, o alianta PSD - PNL. De-a lungul istoriei asteia scurte de 23 de ani, cea mai lunga perioada au fost in contrapondere social-democratii cu liberalii. (…) Sigur ca sunt viziuni diferite, sunt lucruri care sunt privite intr-un fel de unii, intr-un fel de altii, pentru ca nici intr-o familie nu-i suficient actul in sine al casatoriei ca sa inlature orice fel de deosebiri de vederi. Sot si sotie nu sunt de acord intotdeauna, daramite intr-o comunitate mai mare", a spus Iliescu.

Fostul sef al statului s-a aratat convins ca USL "va rezista".

"Nu numai ca va rezista (USL - n.r.), dar va rezista si dupa alegerile care urmeaza, pentru ca este in logica desfasurarii vietii noastre", a mai spus Iliescu.

De asemenea, fostul presedinte a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca ideea ca PSD sa aiba un candidat propriu la functia de presedinte al Romaniei trebuie discutata in USL, intrucat o astfel de decizie "inseamna sa se rupa alianta politica PSD-PNL".

"E o chestiune care trebuie discutata in cadrul aliantei, pentru ca a merge cu o asemenea formula inseamna sa se rupa alianta politica PSD - PNL. Si judecati ce este mai potrivit", a spus Iliescu.

Duminica, presedintele Traian Basescu considera ca PSD va avea propriul candidat la presedintie si ca dintre Victor Ponta si Crin Antonescu "unul dintre ei va fi in turul doi", fara a fi ales in final.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.