Prim vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, joi, ca PDL ii cere presedintelui Traian Basescu sa rupa pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, aratand ca acest pact "este golit de continut" si ca justitia trebuie sa fie libera si independenta.

Predoiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca declaratiile premierului Victor Ponta despre demiterea procurorului Lucian Paplici "demonstreaza un asalt asupra justitiei si o mentalitate de tip Adrian Nastase".

"Constatam ca platim pactul pe justitie, platim coabitarea cu un regim USL incapabil sa respecte statul de drept. Justitia si statul de drept nu se negociaza. Incurajam si cerem presedintelui Romaniei sa rupa acest pact. Justitia trebuie sa fie libera si independenta. Dorim sa subliniem ca parte a acestui pact este si domnul Antonescu, care a fost de fata si care a achiesat la acest pact", a aratat Catalin Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

El a apreciat ca incercarea PNL sub conducerea lui Crin Antonescu "de a se spala pe maini" nu are acoperire in realitate.

"Chiar daca una dintre partile pactului a dorit sa asigure garantarea intereselor fundamentale ale Romaniei prin stabiltiatea justitiei si statul de drept, respectiv presedintele Romaniei, cealalta parte, USL, a dorit de fapt sa-si impuna, la momentul potrivit, interesele in justitie si declaratia domnului Ponta este primul semnal in acest sens", a adaugat Catalin Predoiu.

El a aratat ca, la vremea respectiva, PDL a sustinut sa se realizeze o rocada Kovesi si Morar si a apreciat ca, daca ar fi fost facut acest lucru, nu s-ar fi ajuns la astfel de situatii.

Prim-vicepresedintele PDL a mai spus ca interventia premierului Victor Ponta asupra mecanismului in justitie nu reprezinta o premiera, ci este o repetitie si demonstreaza ca Ponta "nu intelege menirea sa in functia de premier".

"De fapt, domnul procuror Victor Ponta ataca justitia prin declaratii in mod repetat pentru a intra in gratiile baronilor din USL. Procurorul Ponta nu s-a putut abtine sa nu iasa la televizor cu arma fumegand ca sa intimideze magistratii corecti din aceasta tara. Prin aceasta conduita, procurorul Ponta da incredere infractorilor, jongleaza cu notiuni menite sa intimideze justitia", a mai spus Predoiu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El a aratat ca PDL ii cere premierului Ponta sa spuna ce intelege prin "dosare politice", sa faca o lista cu aceste dosare si sa explice ce intelege premierul prin "procuror basist".

"Ii cerem sa explice ce intelege domnia sa prin, citez, «procuror basist» si ce fel de procuror a fost domnia sa", a mai spus Catalin Predoiu.

El a aratat, referindu-se la pactul de coabitare dintre presedinte si premier, ca acesta "este golit de continut", apreciind ca "un pact care nu functioneaza este mai rau decat unul care nu exista".

"Acest pact este calcat in picioare, nu-si mai atinge scopul", a adaugat Catalin Predoiu.

Predoiua mai spus ca declaratiile lui Ponta "pot ingropa raportul MCV".

"Domnul premier Ponta nu poate intelege acest lucru, pentru ca un raport pe justitie nu se copiaza ca o teza de doctorat, ci se scrie cu masuri anticoruptie. Este un moment foarte greu si unul din mesajele mele se indreapta catre magistrati: rezistati, indiferent de presiunile politice!", a adaugat Predoiu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.