Primarul Emil Boc acuza Guvernul USL ca "isi bate joc de romani" pentru ca nu a elaborat normele privind aprobarea formularelor pentru ajutoarele de incalzire, desi ar fi trebuit sa faca acest lucru pana la 15 septembrie, conform unei OUG.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in momentul de fata formularele ar fi trebuit sa se afle la furnizorii de utilitati pentru a fi distribuite beneficiarilor, vina pentru aceasta situatie apartinand ministrului Muncii, Mariana Campeanu.

"Guvernul USL isi bate joc de romani pentru ca nu a emis la timp actele normative care sa permita distributia ajutoarelor de incalzire. Guvernul USL si-a asumat, prin OUG nr. 27/ 2013, termenul de 15 septembrie pentru emiterea hotararilor de Guvern de aprobare a formularelor pentru ajutoarele de incalzire. Aceste formulare ar fi trebuit deja sa se afle la furnizori de utilitati pentru a fi distribuite beneficiarilor, dar nici macar nu au fost elaborate. Ministrul Mariana Campeanu, cand era in opozitie, plangea pe umarul sarmanilor, isi bate acum joc de ei. Era o atributie de serviciu pentru ministrul Muncii sa duca in Guvern normele pentru aprobarea formularelor pentru ajutoarele de incalzire", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

El considera ca in aceasta situatie administratiile locale vor fi scoase "tap ispasitor" pentru greutatile legate de completarea acestor formulare.

"Vor fi cozi si aglomeratie la administratiile locale, care vor fi scoase drept tap ispasitor pentru greutatile legate de completarea acestor formulare. Sunt formulare de 10 - 14 pagini, unde trebuie sa fie declarate bijuterii, masini, bani, pamant, apoi trebuie depuse la oficiile de specialitate pentru a se primi ajutoare pentru gaz, lemne, energie termica sau carbune. Astazi, formularele nu sunt aprobate, frigul nu asteapta pana cand doamna ministru elaboreaza normele", a spus Boc.

In ceea ce priveste municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc a spus ca primaria va mentine acelasi pret al gicaloriei pentru perioada de iarna, de 165 de lei, urmand sa subventioneze cu 183 de lei pentru acoperirea costului real al gigacaloriei, care este de 348 de lei.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

"Anul trecut am acordat peste 10 milioane de euro pentru subventionarea energiei termice. Este o suma platita din banii clujenilor pentru ca factura de incalzire pentru cele peste 33.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termificare sa fie cat mai mica", a adaugat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.