Fostul premier Emil Boc sustine ca nu trebuie asociata problema romilor cu cea a aderarii Romaniei la spatiul Schengen si s-a declarat convins ca premierul Victor Ponta si presedintele Frantei, Francois Hollande, se vor pune de acord pe acest subiect, "asa cum au declarat mai demult".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza pozitia Frantei in ceea ce priveste accederea Romaniei in spatiul Schengen, Emil Boc a spus ca premierul Ponta a declarat dupa o intalnire cu presedintele Francois Hollande ca toate problemele au fost rezolvate, dar realitatea este alta, transmite MEDIAFAX.

"Eu stiu ca premierul Ponta a fost in Franta, a avut o intrevedere publica cu presedintele Francois Hollande si ca a rezolvat toate problemele, asa ne-a spus prim-ministrul. Acum vedem ca este alta realitatea. Fiind in aceeasi tabara socialista, sunt convins ca ar trebui sa se tina de cuvant cu ceea ce au declarat atunci. Cu ce sunt de acord, este ca nu trebuie niciodata acceptata asocierea problemei romilor cu intrarea Romaniei in Shengen, sunt chestiuni total diferite. Sunt convins ca premierul Victor Ponta cu prietenul domniei sale, Francois Hollande, vor reusi sa se puna de acord, asa cum au declarat", a spus Boc.

Premierul Victor Ponta declara, in 26 septembrie, ca nu exista o legatura intre aderarea Romaniei la spatiul Schengen si minoritatea roma, aratand ca romii se afla deja in statele Schengen fara ca Romania sa fie membra a acestui spatiu.

Franta si-a reafirmat ostilitatea fata de intrarea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen in actualele conditii de control la frontierele externe ale celor doua tari, a declarat, luni, ministrul francez de Externe Laurent Fabius, conform postului France Inter in pagina electronica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.