Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat, miercuri, pe contul sau de Twitter, intalnirea lui Traian Basescu cu presedintele Parlamentului moldovean Igor Corman, afirmand ca presedintele roman planifica integrarea R.Moldova in Uniunea Europeana, apoi anexarea acesteia de catre Romania.

"«Calul Traian» (Traian Basescu) a pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, «integrarea in Uniunea Europeana», apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania", a scris Rogozin, potrivit MEDIAFAX.

In cursul intalnirii pe care a avut-o, luni, cu presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Basescu si-a exprimat ingrijorarea ca Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, in contextul in care Guvernul de la Erevan a preferat in ultimul moment sa semneze acorduri cu Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan, desi existau premisele integrarii europene.

"Aveti misiunea patriotica de a ramane la putere in 2014-2015 pentru a ratifica acordurile (europene - n.red.), astfel incat acestea sa nu ramana simple povesti", i-a transmis Basescu lui Corman, membru al Partidului Democrat din R.Moldova.

De asemenea, Camera Deputatilor din Romania a adoptat, luni, o declaratie privind sustinerea Republicii Moldova in eforturile de aderare la UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.