Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu a fost condamnat, marti, la sapte ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar de coruptie aflat pe rolul Tribunalului Gorj, dosar in care au mai primit pedepse similare si fosti sefi de la fostul complex energetic Turceni.

Conform deciziei instantei, Surupaceanu a primit pedepse diferite pentru acuzatiile care i-au fost aduse de Directia Nationala Anticoruptie, toate fiind contopite in cea mai grea dintre ele, respectiv sapte ani de inchisoare cu executare.

Potrivit MEDIAFAX, fostului deputat i se interzic, de asemenea, o serie de drepturi civile, inclusiv de a alege si a fi ales, pentru o perioada de doi ani dupa executarea pedepsei, sentinta nefiind definitiva.

El a fost condamnat dupa ce in anul 2007, prin intermediari, a impus cumpararea de catre fostul complex energetic Turceni a unui utilaj multifunctional, de tip tractor forestier, importat din Ucraina, la pretul de 50.000 de dolari si vandut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achizitie fiind ilegale, conform rechizitoriului intocmit de DNA.

Tribunalul Gorj a decis, in aceste conditii, ca fostul director general de la fostul complex energetic Turceni Dumitru Cristea sa fie condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, fiindu-i interzise o serie de drepturi civile pentru o perioada de doi ani dupa executarea pedepsei.

La randul sau, Sorin Busan Cocora, care, potrivit DNA, a fost impus de Surupaceanu ca administrator la o firma din Medias ce a importat utilajul respectiv si l-a vandut apoi catre CE Turceni, a fost condamnat de Tribunalul Gorj tot la sase ani de inchisoare cu executare.

Alti doi fosti directori de la fostul complex energetic, respectiv Ioan Viorel Vasile, de la Directia Comerciala, si Silvica Boiangiu, de la Directia Investitii, au fost condamnati si ei la cate patru ani de inchisoare, executarea pedepsei fiind suspendata pe o perioada de incercare de sase ani. De asemenea, si acestora le-au fost interzise o serie de drepturi pentru o perioada de doi ani dupa executarea pedepsei principale.

Instanta a mai dispus ca toti inculpatii sa plateasca suma de 836.570 lei catre actualul Complex Energetic Oltenia, care inglobeaza si fostul complex energetic Turceni.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

De asemenea, instanta a mentinut sechestrul asigurator pe o vila a fostului director general Dumitru Cristea, suprafata imobilului fiind de 540 de metri patrati, cu o valoare de impozitare de 774.702 lei. In plus, instanta a dispus impunerea unei popriri pe un cont de 61.867 de lei pe care Dumitru Cristea il are la sucursala din Targu Jiu a unei banci.

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.