Ministrul Dan Sova a declarat, luni, in cadrul audierilor de la Comisia pentru Rosia Montana, ca RMGC ar putea actiona statul roman in judecata la o Curte de Arbitraj pentru a cere ca statul roman sa fie obligat sa elibereze avizul pentru inceperea exploatarii.

"Nu este obligatoriu - si este pentru prima oara cand spun intr-un cadru public acest lucru - nu este obligatoriu ca RMGC sa ceara despagubiri statului roman. Se poate intampla ceva, din punctul meu de vedere ca avocat, va spun ca se poate intampla ca investitorul caruia i se refuza eliberarea acordului de mediu sau a altor avize sa se adreseze unei instante arbitrale care poate fi Curtea de Arbitraj de la Viena sau Curtea de Arbitraj de la Washington si sa ceara obligarea statului roman la eliberarea avizului care lipseste pentru inceperea exploatarii", a spus Sova la Comisia pentru Rosia Montana, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca nu este exclus ca RMGC sa castige la o astfel de instanta arbitrala.

"Nu este exclus sa castige acest lucru. Daca, Doamne fereste, s-ar intampla asa ceva, si eu sunt obligat sa trag acest semnal de alarma, ne-am trezi in situatia in care RMGC ar putea incepe exploatarea la Rosia Montana in conditiile de astazi, adica foarte favorabile lor si foarte defavorabile noua", a spus Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.