Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, intr-o emisiune a Pro TV, ca vrea sa isi pastreze o pozitie de neutralitate in proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana.

"N-as vrea sa intervin acum, sunt un sustinator al relansarii acestei industrii. Sunt convins ca, daca eu m-as pronunta, 70% din clasa politica ar avea un punct de vedere contrar. Vreau sa stau intr-o poziaie neutra in aceasta dezbatere pro si contra Rosia Montana. Voi incerca sa informez corect, si cu plusuri si cu minusuri", a spus presedintele Basescu.

Basescu a spus ca aceasta pozitie a fost determinata de "ce se intampla in Bucuresti si alte zone ale tarii".

El a a mai spus ca in Bucuresti exista "un protest curat" si la Rosia Montana unul "fabricat".

"Nu-mi place sa ne facem ca intram in galerii turistice si sa spunem ca noi suntem minerii de subteran. Ce fac minerii din subteran este reabilitarea galeriilor", a spus presedintele Basescu, scrie MEDIAFAX.

Basescu a mai spus ca nu are informatii despre vreun politician care sa fi "primit bani" de la Rosia Montana.

El a mai spus ca decizia finala in privinta proiectului trebuie luata de guvern, care a facut o "greseala" transferand responsabilitatea Parlamentului.

De asemenea, presedintele a mai spus ca nu exclude un referendum in aceasta problema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.