O tara puternica este cea care isi respecta militarii, care are are grija de ei si in momentele foarte bune de indeplinire a misiunilor, si in momente tragice, a declarat, vineri, Victor Ponta inaintea plecarii in Marea Mediterana a fregatei "Regina Maria" in cadrul operatiei Active Endeavour.

"O tara puternica este o tara care isi respecta militarii, care are are grija de ei si in momentele foarte bune de indeplinire a misiunilor si in momente tragice, asa cum, din pacate, se intampla si este posibil sa se intample intotdeauna cand esti militar. Am vrut sa transmit acest mesaj de respect, de sustinere, de sprijin pe care repet orice tara care isi doreste sa fie o tara mandra si respectata trebuie sa-l dea fortelor sale militare", a afirmat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a spus ca a avut ocazia sa asiste la exercitiile pe care cele doua fregate pe care Romania le are in serviciu le desfasurau in Marea Neagra.

"A fost o ocazie pentru mine sa ma conving de profesionalismul marinarilor nostri militari, de capacitatea lor de a indeplini misiuni importante si din acest motiv am vrut astazi (n.r. - vineri) sa fiu prezent aici sa va spun ca exista tot respectul si admiratia pentru fortele militare romanesti, pentru marinarii nostri, pentru aviatorii nostri, pentru cei care in momente dificile in tara sau in afara tarii isi indeplinesc cu prisosinta si cu brio toate sarcinile pe care le primesc. Din pacate, in viata militara exista intotdeauna si pericole, exista situatii asa cum a fost in urma cu cateva zile cu doi dintre camarazii dumneavoastra, cand sacrificiul suprem este pretul platit", a spus Ponta.

Tributul Romaniei in razboiul cu terorismul: Doi militari romani au murit in Afganistan

"Chiar daca este o zi trista pentru Armata Romana, pentru Romania misiunile militare merg inainte. Pentru a patra oara, Fregata "Regina Maria" pleaca intr-o misiune internationala sub comanda NATO, intr-o zona periculoasa in Marea Mediterana pentru a asigura conform ordinului de misiune protectia in acea zona. Nu e o misiune usoara, nu e o misiune care sa ne faca fericiti in sensul de a merge sa ne plimbam, este o misiune militara si sunt convins ca veti indeplini cu profesionalism si aceasta misiune", le-a spus ministrul Apararii, Mircea Dusa, militarilor care pleaca in misiune.

El le-a ordonat militarilor sa se intoarca sanatosi acasa.

Dupa discurs, premierul Victor Ponta a urcat la bordul Fregatei "Regina Maria" si i-a transmis comandantului: "Acum e misiune, ati luat si elicopterul, ati luat tot. Vant din pupa sa fiti sanatosi".

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Inainte de a cobori de pe fregata, Ponta a inmanat echipajului navei un tablou care o infatiseaza pe Regina Maria, semnand pe spatele acestuia.

Premierul Victor Ponta, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, prefectul judetului Constanta, Eugen Bola, primarul Constantei, Radu Mazare si parlamentari de Constanta au participat, vineri, la plecarea, din Portul Militar Constanta, a fregatei "Regina Maria" in cadrul operatiei Active Endeavour, care se va desfasura, in luna octombrie, in Marea Mediterana.

Fregata "Regina Maria" va participa, in luna octombrie, la Operatia "Active Endeavour", care se desfasoara in Marea Mediterana sub conducerea NATO. Fortele Navale Romane participa din anul 2005 la aceasta operatie, contribuind activ la indeplinirea angajamentelor asumate de Romania in cadrul sistemului de securitate internationala.

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.