Vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc le-a spus deputatilor, in sedinta Biroului Permanent, ca "orice telefon" pe care il dau ca sa "ajute" o primarie din colegiul lor este trafic de influenta, iar Legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie le creeaza "dificultati".

Hrebenciuc a facut aceste afirmatii, saptamana trecuta, in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, conform stenogramei reuniunii.

Discutia a pornit de la democrat-liberalului Ioan Oltean, care a cerut acordul conducerii Camerei pentru a solicita Comisiei juridice a Camerei Deputatilor sa dezbata proiectul de lege privind reglementarea activitatii de lobby in Romania, care apoi sa fie analizat de plenul acestui for legislativ.

"Da, sunt de acord. Domnule Ciuca (presedintele Comisiei juridice - n.r.), va rog sa luati nota de treaba aceasta pentru ca acum tot ce facem ca parlamentari este trafic de influenta. Cu ocazia aceasta sa ne uitam atent si la Legea 78/2000 (Legea privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie - n.r.), pentru ca aceasta este chestiunea care ne creeaza dificultati in activitatea noastra de parlamentari - orice telefon pe care il dati ca sa ajutati o primarie din colegiul dumneavoastra este trafic de influenta. Tin sa va invederez acest lucru", a avertizat Viorel Hrebenciuc, care a condus sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor din 18 septembrie, transmite MEDIAFAX.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a aratat ca traficul de influenta este legat de "voturi".

"Motivul este: castigi traficul de influenta ca aduci voturi. Acesta este si mai periculos", a spus Toader.

Presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca, a sustinut ca, la sfarsitul vacantei parlamenatre, Comisia juridica a avut o dezbatere pe subiectul reglementarii activitatii de lobby, in parteneriat cu Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, iar activitatea de lobby "nu are nimic de-a face cu traficul de influenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.