Premierul Victor Ponta a cerut, in Guvern, ca proiectul Codului Rutier sa fie dezbatut si adoptat cat mai curand, fara a se mai incerca "sa se impace capra cu varza", dupa ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase ca tocmai acest lucru il dorisera unele persoane in procesul de dezbatere publica.

Stroe a aratat, la inceputul sedintei de guvern, ca dezbaterile la Codul Rutier au inceput deja la grupurile parlamentare, iar in zilele urmatoare vor fi discutii cu membrii societatii civile si ai asociatiilor profesionale.

"Noi, deja, in urma dezbaterilor de astazi, am gasit o formula, insa aici trebuie sa fie limpede ca nu se poate sa impaci si capra, si varza...", a spus Stroe, potrivit MEDIAFAX.

"Dumneavoastra ati incercat", i-a replicat premierul Ponta.

"Nu, n-am incercat. Trebuie sa avem o lege severa, pentru ca nu ne putem juca cu viata oamenilor, cu oamenii care raman schilozi pe viata, nu ne putem juca cu sanatatea publica. Cei care au alta dorinta sunt liberi sa nu mai circule daca li se pare foarte aspru", a raspuns Stroe.

Dialogul celor doi a continuat, premierul subliniind ca nu stie "cine-i capra, cine-i varza", dar Codul trebuie adoptat pentru ca este in interes public.

"E un proverb!", i-a replicat ministrul Stroe.

Acesta a adaugat ca, saptamana viitoare, proiectul ar putea fi finalizat si adoptat de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.