Fostul premier Emil Boc considera ca propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, privind amnistierea primarilor incompatibili "nu este buna" si spune ca jocul "de-a justitia" nu este benefic unei tari membre a UE.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa cum comenteaza propunerea lui Crin Antonescu privind o lege de amnistiere a primarilor aflati in conflict de interese "public-public", Emil Boc a raspuns ca demersul nu este sanatos nici din perspectiva MCV.

"Aceasta idee nu cred ca este buna. Legea trebuie respectata si jocul acesta de-a justitia nu este benefic unei tari membre a UE. Trebuie sa avem respect fata de justitie, respect fata de legi, pentru ca, altfel, ce rost mai are sa punem justitia la treaba, daca oricum vin politicienii si anuleaza tot ce face justitia? Cred ca acest lucru nu este sanatos si din perspectiva MCV si a credibilitatii Romaniei pe justitie in UE", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, la RTV, ca sustine ideea unei legi de aministie in legatura cu alesii locali in cazul carora ANI a sesizat un conflict de interese de tip "public-public", iar in situatia incompatibilitatilor, un recurs in interesul legii al MJ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.