Comisia Europeana este increzatoare ca lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni vor fi demarate in curand, a precizat, luni, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Energie, dupa ce Elena Basescu i-a trimis lui Oettinger o scrisoare referitoare la intarzierea constructiei.

"Comisia se afla in contact strans cu autoritatile din Romania si R. Moldova privind acest subiect. Suntem increzatori ca lucrarile vor fi demarate in curand", a declarat pentru MEDIAFAX Marlene Holzner, purtator de cuvant al comisarului european pentru energie, Günther Oettinger. Aceasta nu a dorit sa comenteze scrisoarea trimisa comisarului de catre Elena Basescu.

Europarlamentarul PDL Elena Basescu i-a trimis o scrisoare comisarului european pentru Energie, Günther Oettinger, despre "mascarada regizata" de premierul Victor Ponta, caruia "i-a cazut prada" oficialul european, in legatura cu lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni.

"Ca urmare a faptului ca lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni, prima interconexiune de gaze naturale dintre Romania si Republica Moldova, nu au inceput nici pana in acest moment si nici nu exista o data clara la care acest lucru ar urma sa se intample, i-am trimis o scrisoare Comisarului european pentru Energie, Günther Oettinger, prin care l-am informat pe acesta despre «mascarada» regizata de Victor Ponta in perioada 26 - 27 august 2013 careia i-a cazut prada chiar si oficialul european", a anuntat Elena Basescu.

Ea mentioneaza ca speranta sa este ca atentia pe care comisarul Oettinger o va acorda de acum inainte proiectului sa genereze o reactie din partea Guvernului de la Bucuresti in sensul indeplinirii obligatiilor asumate atat in fata romanilor, a basarabenilor, dar si in fata intregii Europe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.