Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, luni, dupa intalnirea pe care grupul senatorial a avut-o cu ministrul de Interne, Radu Stroe, ca proiectul noului Cod Rutier ar putea suferi "mici ajustari" in ceea ce priveste cuantumul amenzilor si perioadele de suspendare a permiselor.

Senatorii liberali s-au intalnit, la Palatul Parlamentului, cu ministrul de Interne, principalul subiect al discutiilor fiind proiectul noului Cod Rutier.

Liderul senatorilor PNL a afirmat la finalul intalnirii ca "majoritatea chestiunilor care sunt continute in noul Cod Rutier (...) au fost agreate".

"Principiul de la care se porneste este urmatorul: Romania este una dintre tarile cu cea mai mare infractionalitate rutiera si, pana la urma, noi avem de ales intre a evita accidente, a evita nenorociri care se petrec pe soselele si autostrazile, acelea care sunt, ale Romaniei si a avea o legislatie mai drastica in ceea ce inseamna circulatia pe drumurile publice", a mentionat liberalul, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca acest proiect a fost lasat pentru dezbatere publica inca doua saptamani.

"A fost prelungit termenul, tocmai pentru a se da posibilitatea ca opinia publica sa il cunoasca, apoi va intra in procedura parlamentara si, bineinteles, si ministrul Radu Stroe si reprezentantii Ministerului de Interne sunt deschisi la mici ajutari care trebuie facute", a explicat Puiu Hasotti.

Intrebat daca senatorii vor trimite propuneri de modificare inca din aceasta perioada de dezbatere publica, Hasotti a raspuns negativ.

"Asteptam sa vina in Parlament, se urmeaza procedurile parlamentare firesti, care sa duca la un Cod Rutier mai bun, mai eficient si care sa ii pazeasca pe cetatenii Romaniei prin aceste masuri mai punitive, sa le spunem, de nenorocirile care se intampla mult prea des si mult prea mari in Romania", a aratat acesta.

Intrebat daca ajustarile privesc cuantumul amenzilor, liderul senatorilor liberali a raspuns: "Mici ajustari pot fi si in ceea ce priveste cuantumul amenzilor si in ceea ce priveste perioadele de suspendare a permiselor. Niste sugestii au fost facute si de domnii senatori, domnul ministru si le-a notat si va tine cont de ele".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.