Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, catalogheaza decizia constituirii comisiei speciale privind Rosia Montana drept una "ipocrita" si spune ca membrii acesteia se vor uita, "ca pisica in calendar, la un taram binecuvantat de Dumnezeu, pe care vor sa il transforme, incet, dar sigur, in iadul de pe pamant"

"Decizia premierului Victor Ponta de a constitui comisia speciala care sa se ocupe de proiectul de lege prin care se incearca reglementarea proiectului minier de la Rosia Montana este o decizie ipocrita. USL da dovada inca o data de ipocrizie crasa, punandu-i pe cei 19 parlamentari uslasi sa se ocupe de acest proiect de o importanta majora pentru Romania fara ca acestia sa fie macar specialisti in domeniu. Mai mult, acesti parlamentari, in frunte cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, intentioneaza sa se deplaseze la Rosia Montana, la insistentele lui Victor Ponta, si sa se uite, ca pisica in calendar, la un taram binecuvantat de Dumnezeu, pe care vor sa il transforme, incet, dar sigur, in iadul de pe pamant. Victor Ponta si Crin Antonescu sunt mai periculosi decat cianurile", sustine liderul PDL Cluj, Daniel Buda, intr-un comunicat de presa transmis, duminica, si citat de MEDIAFAX.

Liderul PDL Cluj adauga ca prezenta membrilor din comisia parlamentara la Rosia Montana "nu va lamuri cu nimic spinoasa problema a mediului cu care se va confrunta aceasta zona".

"USL doreste sa creeze falsa impresie a initierii unui dialog intre putere si societatea civila implicata in problema Rosia Montana, insa, in fapt, nu se urmareste altceva decat atribuirea prin lege a contractului cu RMGC care sa aiba ca si rezultat acordul de exploatare cu o redeventa insignifianta catre statul roman. Stimati parlamentari, nu transformati Romania intr-o societate cianurizata si retrageti proiectul din Parlament. Altfel, ne vom intoarce la vremurile in care spuneam ca «Muntii nostri aur poarta/ Noi cersim din poarta in poarta»", a spus Daniel Buda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.