Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, la Alba Iulia, raspunzand unei intrebari, ca nu crede ca proiectul privind Rosia Montana va fi marul discordiei care sa conduca la ruperea USL, dar a apreciat ca reprezinta o sansa pentru recredibilizarea Parlamentului.

Intrebat daca Rosia Montana va reprezenta marul discordiei care sa conduca la ruperea USL, Zgonea a raspuns: "Nu cred. Cred ca Rosia Montana este una dintre sansele noatre sa redam Parlamentului puterea de a fi ceea ce scrie in Constitutie - forul care exprima suveranitatea poporului roman si unica autoritate legiuitoare".

"Aici este locul in care se fac dezbateri, in care se iau deciziile importante pentru statul roman. Daca nu am face acest lucru poate ca am scadea mai rau decat am fost in perioada 2008- 2012 ca incredere, sub 8%. Si eu cred ca in acest moment este important pentru noi sa generam aceasta dezbatere, sa-i vad pe cei din Piata Universitatii venind, chiar venind aici la Rosia Montana si explicand ce doresc ei de la acest proiect de ce sunt impotriva lui", a adaugat Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a insistat asupra faptului ca toti - si cei favorabili proiectului, si cei care s-au pronuntat impotriva - doresc ca oamenilor din zona sa le fie oferita sansa la un loc de munca.

"Pentru ca pana la urma toti nu vrem decat un singur lucru: dimineata cand ne trezim sa putem sa avem sansa sa avem un loc de munca, sa ne ducem la locul de munca, sa ne facem datoria, sa ne intoarcem cu bani acasa, sa ducem copilul la scoala si sa le asiguram parintilor nostri un sfarsit de viata demn si placut. Asta este ceea ce cred eu", a spus Zgonea.

Citeste si: A 21-a zi de protest: Lant uman in jurul Parlamentului pentru Rosia Montana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.