Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie, potrivit unei decizii definitive luate vineri de instanta suprema, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecat, vineri, recursurile fata de condamnarile decise in 11 iulie de un complet de trei magistrati ai aceleiasi instante.

Potrivit MEDIAFAX, toate recursurile inculpatilor au fost respinse ca nefondate, astfel ca Solomon, Penescu si celelalte doua persoane judecate raman cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.

In 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon si omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnati de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie.

Conform hotararii din 11 iulie, Solomon, in prezent senator PP-DD, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mita.

ICCJ a dispus atunci condamnarea fostului primar si la un an de inchisoare pentru fals intelectual, acesta urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi.

Tot in cazul lui Solomon, instanta a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentand suma luata de acesta drept mita.

Cornel Penescu a primit atunci tot trei ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

In acest dosar, Antonie Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.