Presedintele Traian Basescu merge, vineri dimineata, in vizita la santierul Gazoductului Iasi - Ungheni, anunta Presedintia.

Potrivit anuntului Administratiei Prezidentiale, seful statului este asteptat in jurul orei 9.45 la Horlesti, in judetul Iasi, in vizita la santierul Gazoductului Iasi - Ungheni, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, in 11 septembrie, de Presedintia Republicii Moldova, presedintele Traian Basescu si omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, s-au inteles "sa faca demersuri in vederea accelerarii la maximum a constructiei gazoductului Iasi-Ungheni si a altor proiecte energetice moldo-romane asupra carora cei doi presedinti si Guvernele celor doua tari au convenit anterior".

Premierul Victor Ponta declara, in 31 august ca finalizarea gazoductului Iasi - Ungheni va avea loc in luna decembrie, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca santierul respectiv ar fi abandonat si ca a disparut conducta adusa la inaugurare.

"Astea sunt prostiile tipice, nu a disparut nimic. Este licitatie adjudecata de catre una dintre cele mai bune firme, o firma austriaca, au termen sfarsitul lui decembrie, pana atunci. Eu inteleg atacurile politice si povestile, eu va spun ca la sfarsitul lui decembrie veniti cu mine sa inauguram gazoductul", afirma Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, in 27 august, in Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iasi-Ungheni, alaturi de premierul moldovean, Iurie Leanca, si comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Prin gazoduct se urmareste asigurarea unui nivel superior de securitate energetica pentru Republica Moldova si partea estica a Romaniei, cu diversificarea surselor de alimentare cu gaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.