Presedintele PDL, Vasile Blaga, crede ca europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei "s-a grabit" atunci cand a cerut demisia lui Ion Oltean, anchetat de DNA, din functia de vicepresedinte al partidului.

Liderul Partidului Democrat Liberal a declarat, joi, la Targu Jiu, intr-o conferinta de presa, ca Monica Macovei ar fi trebuit sa poarte mai intai discutiile respective in interiorul partidului si abia apoi, dupa ce studia reglementarile interne ale PDL, putea reactiona public fata de situatia lui Ioan Oltean.

"Monica ar fi trebuit sa aiba aceste discutii in interiorul partidului si am fi citit impreuna Statutul si Codul nostru Deontologic, care arata clar ca in momentul trimiterii in judecata cineva este suspendat din partid si in momentul in care este condamnat definitiv este exclus", a precizat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PDL a declarat ca el respecta "cu strictete" regulile interne de functionare ale partidului si de aceea nici nu a avut pana acum o reactie publica pe acest subiect.

"Eu respect cu strictete Statutul partidului. Ma uit la el cu mare atentie, ca sunt inginer, nu sunt jurist, si atunci trebuie sa-l citesc cu mare atentie", a mai spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a solicitat, duminica, lui Ioan Oltean, prin intermediul unui comunicat de presa, sa demisioneze din functia de vicepresedinte al PDL, avand in vedere ca DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.