Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, comentand ideea unei candidaturi a Elenei Udrea la alegerile prezidentiale de anul viitor, ca Romania este pregatita pentru o femeie in functia suprema in stat, dar nu pentru "orice femeie", el aratand ca in asta consta dificultatea pe care Udrea o are.

Solicitat sa comenteze ideea candidaturii Elenei Udrea si intrebat ce ce sanse ii da democrat-liberalei, Geoana a raspuns: "Este dreptul fiecarui politician sa aiba ambitiile si sperantele sale si - de ce nu? - o femeie candidat".

Potrivit MEDIAFAX, intrebat daca Romania este pregatita pentru a avea o femeie presedinte, Geoana a precizat: "Pentru o femeie, da. Dar nu pentru orice femeie. Si cred ca aici este dificultatea pe care doamna Udrea o are".

Geoana a explicat ca Udrea este asociata de electorat cu un regim profund antipatic.

Intrebat la ce se refera cand vorbeste de "orice femeie", Geoana a spus: "In sensul ca sunt convins ca, undeva dintr-o zona mai putin politizata si mai putin legata de actualul regim, ar putea sa existe sanse, inclusiv pentru functia suprema in statul roman. Dar pentru cei care au fost asociati atat de puternic de actualul regim, care este profund antipatic poporului roman, mi-e foarte greu sa vad cum cineva - barbat sau femeie - din tabara respectiva ar putea sa castige voturi suficiente macar sa intre in turul doi, daramite sa castige Presedintia Romaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.