Reprezentatii primarilor de municipii i-au reclamat premierului Ponta ca inclusiv in ultima perioada au fost emise proiecte de legi sau alte acte normative legate de activitatea autoritatilor locale fara ca acestea sa fie consultate, fapt care poate genera "situatii greu de rezolvat ulterior".

Seful Guvernului s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania, care i-au amintit ca este nevoie de un aviz al organizatiei in cazul actelor normative sau proicetelor de legi care privesc autoritatile locale.

"Orice act normativ, lege care ne implica trebuie sa primeasca si avizul nostru. De aviz se tine seama sau nu se tine, dar au fost si foarte multe acte normative, chiar in ultima perioada, care nu s-au transmis si care pot genera situatii greu de rezolvat ulterior", a spus primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, transmite MEDIAFAX.

Premierul Ponta a aratat ca a dorit sa se intalneasca cu primarii pentru a rezolva imediat acele probleme care nu implica resurse financiare foarte mari, tin de legislatie sau de decizii politice, subliniind ca doreste ca tot mai multe din atributiile administratiei centrale sa fie transferate autoritatilor locale.

Alaturi de mai multi ministri prezenti la intalnire, Ponta a aratat ca printre problemele de discutat sunt aplicarea noii legi a cainilor fara stapan si modul cum poate ajuta Guvernul autoritatile locale, administrarea cinematografelor, teatrelor, salilor de specatcol si a celor de sport, "problema extrem de dificila" a CET-urilor, precum si cea a scolilor si spitalelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.