Victor Ponta afirma ca detine informatii conform carora pe manifestatiile normale in cazul Rosia Montana s-au "pliat" interese economice din afara tarii ca Romania sa nu isi redeschida mineritul in ansamblu si sa nu fie independenta din punct de vedere al gazelor si altor resurse naturale.
"Exista un razboi economic care s-a pliat pe niste manifestatii normale, de buna-credinta, care este, in baza informatiilor pe care eu le detin, din doua directii: in mod sigur, exista interese economice din afara Romaniei ca Romania sa nu isi redeschida mineritul in ansamblu - nu vorbim doar de aur sau de cianuri, ci de minerit - si ca Romania sa nu fie independenta economic din punct de vedere al gazelor. E normal, cine vrea prin jurul nostru sa avem gazele noastre, sa nu le mai importam, si cine vrea sa avem resurse naturale importante? Nu cred ca cineva vrea cu adevarat si in mod clar exista si acest gen de influenta", a spus Ponta la Romania TV, transmite MEDIAFAX.

El a precizat insa ca majoritatea absoluta a manifestantilor din Piata Universitatii sunt de buna-credinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.