Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu poate spune daca membrii comisiei parlamentare speciale se vor deplasa la Rosia Montana, desi e de dorit, el mentionand insa ca lucrarile oricarei comisii se desfasoara in Parlament, nu in mina sau in Piata Universitatii.

Antonescu a afirmat ca nu poate spune daca membrii comisiei speciale a Parlamentului se vor deplasa la Rosia Montana, dar ca este "foarte posibil si chiar de dorit".

"Lucrarile comisiei, oricarei comisii parlamentare, se desfasoara la Parlament, nu la mina, nu in Piata Universitatii, nu in alta parte. Are rost sa se deplaseze comisia sau o delegatie a comisiei pentru a vedea niste lucruri care trebuie vazute la fata locului, daca ele trebuie vazute", a mai spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a fost intrebat daca va face parte din comisia speciala, raspunzand ca cel mai probabil nu va deveni membru al acesteia, deoarece si-a exprimat deja un punct de vedere ferm in privinta proiectului.

"Ceea ce am recomandat sau am rugat eu pe colegii mei a fost sa desemneze in aceasta comisie niste oameni care sa nu fie deja celebri prin punctele lor de vedere. De pilda, eu nu m-as fi dus in aceasta comisie, pentru ca am un punct de vedere foarte clar. Sigur ca are si partidul un punct de vedere pe care si-l va mentine la vot, dar sa nu aiba sentimentul cei care vin in fata comisiei ca bat la usi inchise. Deci, nici partizani ai proiectului, cum sunt parlamentarii de Alba - desi domnul Atanasiu este pentru exploatarea de la Rosia Montana, dar nu pentru acest proiect - nici oameni care sunt foarte cunoscuti ca fiind impotriva", a mai spus Antonescu.

Constituirea comisiei speciale urmeaza sa fie aprobata marti in plenul celor doua Camere ale Parlamentului. Comisia urmeaza sa aiba in jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, in functie de algoritmul politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.