Victor Ponta a recunoscut ca s-a opus proiectului Rosia Montana pentru ca era sustinut de Traian Basescu.

"Eu am fost impotriva proiectului, inainte sa il cunosc, pentru ca era sustinut de Traian Basescu. Am spus ca daca il sustine Traian Basescu sigur e rau", a relatat Ponta invitat la Antena 3, aratand ca al doilea motiv a fost promisiunea de a vota impotriva facuta mai multor europarlamentari intre care si sotia sa, Daciana Sarbu, scrie gandul.info.

Indirect, Ponta a avut un mesaj si pentru Piata Universitatii: "Bun,occupy. Si dupa? Am o mare teama ca semnalul va fi ca in Romania nu se poate face nimic. Nu exista alta tehnologie decat cea cu cianuri acum. Noi respingand exploatarea facem o nationalizare. Nationalizam resursele. E nevoie de 1,9 miliarde pentru exploatare pe care noi nu ii avem.Nu vreau sa cadem in panta sa-i dam pe straini afara din Romania. Eu cred ca ei fac foarte bine. Traim intr-o lume deschisa", a spus Ponta.

In aceeasi ordine de idei, Antonescu a fost intrebat, joi, daca in sedinta USL a fost invocata posibilitatea retragerii proiectului privind Rosia Montana din Parlament.

"Am trecut repede in revista cele petrecute si unde au existat disfunctiile, ca sa zicem asa, de comunicare. Eu i-am propus premierului sau l-am intrebat ce pozitie are - si premierul si alti cativa ministri, ca erau si doi vicepremieri -, daca nu socoteste, in conditiile in care este convins de utilitatea, de necesitatea si de urgenta proiectului, sa retraga proiectul de lege si sa-l asume in termenii Guvernului. Domnia sa nu a fost favorabil unei asemenea variante, spunand ca a plecat in Parlament, doreste in Parlament", a afirmat Antonescu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.