DIICOT a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a comunicat Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in 9 septembrie, ca presedintele a transmis ministrului Justitiei cererea privind urmarirea penala a lui Videanu Adriean.

Urmare a acestui demers si motivat de imprejurarea ca din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la savarsirea faptelor sesizate, procurorii DIICOT au dispus, la data de 9 septembrie 2013, inceperea urmaririi penale fata de Videanu Adriean, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prevazute de art. 167 alin. 1 C.pen. si art. 165 alin. 1 si 2 C.pen., fapte comise in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Economiei, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit, joi, la DIICOT pentru a fi audiat in dosarul de complot si subminare a economiei nationale, el declarand ca le va prezenta anchetatorilor toate documentele care i-ar putea dovedi nevinovatia.

Fostul ministru al Economiei a mai spus ca doreste ca procurorii DIICOT sa ii explice detaliat care sunt acuzatiile ce i se aduc. Totodata, Videanu a salutat celeritatea cu care anchetatorii efectueaza acte si proceduri in acest dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.