Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca liberalii sunt la guvernare dar nu sunt "la putere" atata vreme cat institutii ca DNA sau ANI "schimba sau numesc" ministri sau Curtea Constitutionala amana aplicarea unor legi cum este cea a referendumului.

"Nu e vorba de o opozitie impotriva Guvernului. Sustin Guvernul, colegii mei de partid, partidul pe care il conduc este parte integranta, este jumatate din Guvern, facem parte din majoritatea parlamentara. Suntem insa la putere? Eu cred ca nu", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

El a exemplificat prin faptul ca sunt institutii, precum ANI sau DNA, care interfereaza in actul de putere.

"Atata vreme cat alte institutii decat cele alese de cetatenii romani conform Constitutiei, schimba sau numesc ministri, si ma refer la ANI, la DNA... nu suntem la putere. Atata vreme cat Curtea Constitutionala, in mod profund neconstitutional, blocheaza aplicarea unei legi, vezi legea referendumului, nu suntem la putere si exemplele pot continua", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai precizat ca in momentul in care a afirmat ca este liderul opozitiei s-a referit la faptul ca nu trece "sub tacere aceste lucruri anormale intr-o democratie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.