Presedintele Senatului, Crin Antonescu, sustine ca referendumul privind cainii fara stapan care va avea loc pe 6 octombrie este "inutil, chiar jenant".

"Eu sunt de acord ca intr-o alta tara am fi asistat la demisii, a primarului in primul rand. Sunt absolut de acord. Dar intr-o alta tara, din nenorocire, daca un om este muscat si bagat in spital de un caine vagabond, aia este o stire si un scandal. Noi am ajuns sa moara copii si nu este primul caz. Eu cred ca nu are rost, dar nu pot impiedica o asemenea decizie, pentru ca este o decizie a CGMB. Dar nu are rost. Referendumul nu poate bate legea, este inutil, ce sa mai discutam, chiar este jenant", a spus Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, organizarea unui referendum duce la cheltuieli inutile, intrucat in cazul in care Parlamentul adopta legea privind cainii fara stapan, consultarea bucurestenilor devine inutila.

"Eu cred ca in legatura cu eutanasierea parerile bucurestenilor, ca si ale romanilor, parerile sunt impartite. Eu cred ca in legatura cu o chestiune parerile bucurestenilor nu sunt impartite: cadrul legal avem si nu trebuie niciun referendum. Nu este normal intr-o tara care se pretinde civilizata sa umble caini fara stapan pe strada si sa fii in pericol sa fii muscat, ba chiar omorat, cum am ajuns in aceasta situatie. Nu imi trebuie niciun referendum pentru asta. Legea, ca este vorba de eutanasiere in formula legii sau ca este o alta chestiune - problema este prinderea acestor caini, strangerea lor de pe strazi si mai departe este o chestiune care nu mai tine de referendum, mai departe este de vazut ce s-a facut in ani de zile, nu doar de domnul Oprescu, si de ceilalti. Si daca mergi pe formula eutanasierii, formula pe care, cu durere in suflet, nu ar fi trebuit sa ajungem sa mergem pe ea, dar nu cred ca mai avem acum alta solutie, tot trebuie sa ii strangi si sa ii duci undeva sa ii eutanasiezi, pentru ca nu mergi cu mitraliera pe strada si tragi unde vezi un caine", a afirmat presedintele Senatului.

El a precizat ca reactia sa privind la organizarea referendumului nu reprezinta un atac la adresa primarului general Sorin Oprescu:

"Nu este un atac, asa cum l-au perceput unii, la adresa lui Sorin Oprescu. Am spus doar ca un referendum este chiar culmea, adica inca niste bani cheltuiti, inca o luna pierduta, cand foarte probabil saptamana aceasta in Camera Deputatilor, pentru ca acolo este in acest moment decizia, probabil ca legea se va adopta in sensul eutanasierii, deci, la ce mai este bun referendumul?", a spus liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.