Seful DNA a cerut, vineri, procurorului general sa sesizeze presedintele cu cererea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, in conditiile in care acesta si-a dat demisia din Parlament si avizul nu mai poate fi dat de Camera Deputatilor.

"Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Silaghi Ovidiu Ioan, fost ministru al Transporturilor, pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, transmite MEDIAFAX.

Cererea a fost formulata avand in vedere Hotararea Camerei Deputatilor din 3 septembrie 2013, privind constatarea incetarii mandatului de deputat a lui Ovidiu Silaghi, publicata in Monitorul Oficial nr. 568 din 6 septembrie.

Potrivit articolului 109, alineatul 2 din Constitutie, "Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor".

In 19 august, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta.

In 3 septembrie, liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.