Primarul orasului Petrila, Ilie Paducel, a fost exclus din PDL in urma unei decizii a Consiliului de Coordonare al organizatiei judetene a partidului, care a luat in considerare unele declaratii facute de edil privind trecerea sa la unul din partidele aflate la guvernare.

Potrivit presedintelui PDL Hunedoara, Dorin Gligor, membrii Consiliului de Coordonare Judetean al partidului au analizat, joi seara, declaratiile si actiunile din ultimul an ale primarului din Petrila, Ilie Paducel, si au constatat ca acesta s-a indepartat mult de principiile democrat-liberale, transmite MEDIAFAX.

"Domnul Ilie Paducel era coleg cu noi, dar nu era cu noi. In orice partid trebuie sa existe o coeziune intre membrii sai. Noi nu am anuntat vreo coabitare cu PSD sau PNL si atunci erau nejustificate toate discutiile publice care ne vizau pe noi, ca partid, si pe el ca om si care faceau referire la negocieri de trecere intr-unul dintre partidele aflate la guvernare. Colegii lui de la Petrila au propus excluderea lui inca de acum cateva luni. Acum am validat si noi acea decizie", a declarat, joi seara, Dorin Gligor.

Potrivit sursei citate, in urmatoarele zile, conducerea PDL Hunedoara va face o analiza a organizatiei de la Petrila, condusa pana joi de Ilie Paducel, pentru a putea reforma filiala locala.

Paducel a castigat alegerile, in 2012, la Petrila si se afla la cel de-al cincilea mandat de primar, acesta reusind sa obtina functia si din postura de membru PDL si PSD, dar si ca independent.

Paducel si-a dorit sa plece din PDL, sub pretextul ca nu are sprijin de la Guvern pentru comunitate, si a negociat cu mai multe formatiuni politice.

"Sa vedem dupa ce ma exclude ce voi face. Am vorbit cu toti (cu toate partidele - n.r.), chiar si cu Partida Romilor", spunea, in urma cu cateva zile, Paducel.

Ilie Paducel a fost acuzat de colegii sai ca in campania de la alegerile parlamentare a sustinut candidatul PPDD Monica Iacob Ridzi si pe cel al PSD Cosmin Nicula, in detrimentul PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.