Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj, ca nu este de acord cu organizarea unui referendum in Bucuresti pe tema cainilor vagabonzi, spunand ca acest demers "nu are ce sa comunice nou despre vointa cetatenilor", fiind clar ca oamenii vor sa nu mai existe caini pe strazi.

Crin Antonescu a declarat, in timpul unei vizite pe santierul noii piste a Aeroportului International din Cluj-Napoca, ca bucurestenii vor doar sa nu mai existe caini vagabonzi pe strazi, transmite MEDIAFAX.

"Imi spun o parere personala, ca simplu cetatean si locuitor al Bucurestiului: referendumul nu are ce sa comunice nou despre vointa cetatenilor. Raspunsul e clar: niciun bucurestean, si cel mai mare iubitor de caini - si ma numar printre iubitorii de caini - nu vrea sa existe vreun caine vagabond pe strada. Si atunci, la ce sa fac referendum?", a spus Antonescu.

PDL si PNL se pare ca s-au pus de acord in aceasta privinta, cu exceptia ca PDL Bucuresti cere ''cu fermitate'' demisia primarului general Sorin Oprescu, pentru "tot esecul" de la Primaria Capitalei, scrie hotnews.ro.

''Oprescu este un las si principalul vinovat pentru drama cand un copil a fost omorat. Dupa cinci ani de mandat ne confruntam cu aceleasi probleme. (....) Referendumul nu este decat o tergiversare iresponsabila a unei situatii care creeaza victime, (...) lasitatea maxima de care da dovada Sorin Oprescu transferand raspunderea unor masuri de pe umerii sai, ca factor decident, pe umerii bucurestenilor. Referendumul este inutil din punct de vedere practic - cere bucurestenilor 'mai stati 30 de zile', juridic - nu produce efecte. Sorin Oprescu a avut la indemana toate parghiile pentru a gestiona problema cainilor fara stapan. De cand e primar Sorin Oprescu numarul persoanelor muscate de caini s-a dublat'', a subliniat fostul prefect al Capitalei.

In tabara PSD, subiectul a fost abordat foarte vag, din moment ce Ponta a trimis Parlamentul sa rezolve cum stie mai bine si cat mai repede aceasta problema.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va incepe saptamana viitoare dezbaterea la proiectul care modifica Legea cainilor fara stapan, iar la discutii vor fi invitati toti factorii interesati, ONG-uri, reprezentantii administratiei locale, a declarat, miercuri, presedintele comisiei, Bogdan Ciuca.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, miercuri, ca municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea cainilor vagabonzi si va face, legat de aceasta problema, "exact ceea ce vrea populatia", precizand ca a convocat o sedinta de indata a CGMB pentru vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.