Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca sunt sapte cavaleri ai Ordinului National "Steaua Romaniei" care au solicitat retragerea distinctiei acordate lui Laszlo Tokes, el mentionand ca decizia apartine Consiliului de Onoare al Ordinului, care se va constitui pe 19 septembrie.

"In momentul de fata sunt sapte cavaleri ai Ordinului "Steaua Romaniei" care au cerut ridicarea inaltei decoratii acordate domnului Tokes", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca pentru 19 septembrie Cancelaria Ordinelor a convocat cavalerii Ordinului "Steaua Romaniei" pentru constituirea Consiliului de Onoare.

Presedintele a mai spus ca odata cu stabilirea Consiliului de Onoare, care trebuie format din 7 membri, acesta va fi sesizat cu cererea de ridicare a Ordinului National acordat domnului Laszlo Tokes.

"Daca acest Consiliu de Onoare solicita presedintelui ridicarea Ordinului National, se emite decretul de retragere, daca membrii Consiliului considera ca nu este cazul (...) nu se poate retrage Ordinul", a spus Basescu.

Adunarea Generala a Ordinului National "Steaua Romaniei" va avea loc in 19 septembrie, convocarea fiind pentru alegerea Consiliului de onoare al ordinului.

"Cancelaria Ordinelor din cadrul Administratiei Prezidentiale invita membrii Ordinului National «Steaua Romaniei» la Adunarea Generala pentru alegerea Consiliului de Onoare al ordinului", se arata intr-un anunt al Cancelariei Ordinelor din cadrul Administratiei prezidentiale.

Reuniunea va avea loc in 19 septembrie, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Saptamana trecuta, europarlamentarul PSD Corina Cretu, membra a Ordinului National "Steaua Romaniei", a solicitat public retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" acordat lui Laszlo Tokes in decembrie 2009, ea invocand "fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.