Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca a primit de la Parchet cererea de incuviintare a trimiterii in judecata a lui Adriean Videanu, el aratand ca va lua o decizie in acest caz dupa ce se va uita pe documente.

Intrebat daca a primit din partea Parchetului cererea de incuviintare a trimiterii in judecata in cazurile Silaghi si Videanu, Basescu a precizat: "Nu, am primit doar pentru Adriean Videanu. Domnul Silaghi nu cred ca in acest moment se incadreaza in procedura de a se cere aviz de la presedinte, el este parlamentar".

In conditiile in care jurnalistii au precizat ca Silaghi a demisionat in cursul zilei de marti din Parlament, Basescu a precizat: "Bun, probabil ca trebuie apara in Monitorul Oficial. E treaba Parchetului, nu eu ma ocup de sesizari. Deci despre Adriean Videanu am primit sesizarea".

Potrivit MEDIAFAX, intrebat daca va incuviinta trimiterea in judecata a lui Videnaul Basescu a raspuns: "Cu certitudine, dupa ce ma uit pe documente, voi lua o decizie".

Basescu a mai spus, referindu-se la cazul Varujan Vosganian, ca nu doreste sa se antepronunte, ci asteapta decizia Senatului.

"Sa asteptam sa vedem decizia Senatului. Nu vreau sa prejudec o actiune a Senatului", a spus seful statului.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, luni, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.