Liderul Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, i-a cerut, marti, intr-o conferinta de presa, premierului Ponta sa renunte la proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana, remarcand ca deputatul Ponta este impotriva proiectului pe care si l-a asumat ca prim-ministru.

"In primul rand, vrem sa-i cerem prim-ministrului Victor Ponta sa renunte la proiectul de lege privind unele masurile legate de exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana. (...) Observam cum prim-ministrul Ponta aproba un proiect de lege, iar deputatul Victor Ponta este impotriva proiectului pe care si l-a asumat ca prim-ministru", a spus Tomac, potrivit MEDIAFAX.

In opinia sa, "dispretul" pe care Victor Ponta il manifesta fata de cetatenii Romaniei trebuie sa inceteze, "pentru ca iresponsabilitatea si incapacitatea de a lua decizii nu are nimic in comun cu viata de zi cu zi a romanilor".

Eugen Tomac a precizat ca PMP este pentru exploatarea resurselor minerale sau naturale, pentru ca ele sprijina dezvoltarea economica a Romaniei, cu conditia sa fie respectate standardele de mediu, sa fie respectat si protejat patrimoniul, sa existe transparenta totala in ceea ce priveste asemenea angajamente - "contractele, anexele, inclusiv beneficiile".

"Credem ca beneficiile trebuie sa priveasca in primul rand interesul populatiei Romaniei prin crearea de noi locuri de munca, prin investitii eficiente. Resursele pe care statul roman le obtine sa fie alocate catre investitii, si nu catre consum. Avand in vedere ca, asa cum arata proiectul Rosia Montana, nu intruneste aceste conditii, suntem impotriva acestui proiect", a mai spus liderul PMP.

"Subliniez inca o data: sustinem exploatarea resurselor minerale si naturale, dar acest lucru trebuie sa se faca transparent, nu asa cum joaca Ponta", a adaugat Eugen Tomac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.