Premierul Ponta a declarat, luni, ca a nu avea curaj sa spui public care este pozitia Romaniei fata de ce s-a intamplat in Siria reprezinta un mare semn de lasitate si poate de coruptie, el aratand ca nu procedeaza asemenea lui Traian Basescu, sa-l intrebe cati bani a luat de la Bashar al-Assad.

Intrebat daca nu considera ca presedintele Traian Basescu este cel care ar trebui sa prezinte Parlamentului pozitia Romaniei fata de situatia din Siria, Ponta a raspuns: "Am tot evitat si evit polemicile si poate sa ma injure, sa ma faca in toate felurile domnul Basescu, ca nu-i raspund. Pe de alta parte, cand e vorba de lucruri importante, m-am exprimat si am exprimat in numele Romaniei condamnarea fara niciun fel de ezitare si echivoc a Guvernului sirian actual".

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a spus ca este clar ca s-au comis crime impotriva umanitatii prin folosirea armei chimice si ca "nu mai putem sa ne fofilam sa spunem ca nu am vazut sau nu am stiut".

"Evident ca acum expertii ONU vor prezenta mai departe date concrete si evident ca Romania nu actioneaza asa, singura, ci dupa ce va decide Congresul SUA vom avea si noi o pozitie de actiune. Dar sa ma feresc sa spun un lucru pe care toata omenirea l-a facut, cred ca e un mare semn de lasitate si poate chiar de coruptie - sa nu ai curaj sa spui public care e pozitia Romaniei fata de ceea ce s-a intamplat in Siria. Ca nu o face domnul presedinte, intrebati-l pe el de ce nu o face", a adaugat Ponta.

Intrebat la ce se refera atunci cand vorbeste despre "semn de coruptie", Ponta a raspuns: "Pai, eu ce sa fac acuma? Sa fac ca Basescu, sa intreb cati bani a luat de la Bashar al-Assad? Nu as fi un om serios daca as face chestia asta. As fi total neserios".

Ponta a spus ca el a exprimat o opinie a Guvernului Romaniei, opinie coordonata cu Ministerul de Externe si cu partenerii internationali.

Ponta a precizat ca a discutat cu presedintii celor doua Camere, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, carora le-a spus ca, dupa decizia Congresului SUA, va solicita sa prezinte in fata Parlamentului pozitia Romaniei privind Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.