Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca va propune modificarea Regulamentului Senatului in sensul introducerii prevederii ca premierul sa vina pentru discutii cu parlamentarii o data pe luna pentru o ora, precum si introducerea raportorilor.

"Am un proiect pe care doresc sa-l initiez si eu la Senat de modificare a Regulamentului Senatului tot in acest sens. Ca sa va dau cateva exemple, cu mai multa dezbatere in Parlament, cu un dialog Guvern-Parlament, in cazul nostru Senat, mai intens si formalizat de pilda cu o ora a primului-ministru in Senat in fiecare luna. Cu formula care este prezenta in multe alte parlamente din UE cu raportori pe proiectele de lege la comisii si cu alte astfel de lucruri", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca masura vizeaza intarirea activitatii parlamentare, dar si deschiderea dialogului cu partidele din opozitie. "Cel mai important imi pare aceea ca, desi avem o majoritate de 70%, noi facem ceea ce am cerut fostei puteri, fostei majoritati, si anume avem un dialog politic, incercam sa reasezam un dialog politic normal", a afirmat liderul PNL.

Un proiect similar a initiat si Mircea Geoana in anul 2011, cand era presedinte al Senatului. Si Geoana propunea introducerea unei "ore a Guvernului" in Senat. La acea vreme, premier era Emil Boc.

Pe de alta parte, Victor Ponta a anuntat luni ca a transmis sub semnatura sa si a presedintelui Senatului o scrisoare catre PDL si UDMR pentru discutii pe marginea noului acord cu institutiile financiare internationale, a construirii bugetului de stat pe anul viitor, existand posibilitatea extinderii discutiilor asupra proiectului regionalizarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.