Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL, ca ideea exprimata de seful statului, Traian Basescu, de a declansa un referendum privind proiectul Rosia Montana, este una foarte buna.

"Daca presedintele Traian Basescu, conform atributiilor sale constitutionale, considera util sa declanseze un referendum, cred ca e o idee foarte buna", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca a luat, ca premier, o decizie "curajoasa si controversata", fata de care isi asuma si criticile.

Ponta a spus ca, daca nu s-ar fi facut partea tehnica de negociere care tine de acest proiect, statul roman ar fi fost dat in judecata de catre companiile implicate, care ar fi solicitat despagubiri de circa doua miliarde de dolari.

Basescu: Nu exclud sa convoc referendum pentru Rosia Montana

Premierul a spus ca Parlamentul este institutia care are legitimitatea de a lua o decizie, fiind si locul ideal de dezbatere si de informare in ceea ce priveste acest proiect.

"Daca tineam in continuare la Guvern proiecte de acest gen, in care lasitatea Guvernului anterior nu a permis adoptarea unei solutii, puteam doar sa anunt ca statul roman urmeaza sa plateasca miliarde de dolari despagubire pentru un proiect care nu se realizeaza niciodata", a spus Ponta.

Citeste si: Basescu, atac la Ponta: Cati bani ai luat ca sa semnezi pentru Rosia Montana?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.