Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, duminica, la scoala de vara a PNL, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca fiica sefului statului, Elena Basescu, a ales sa nasca intr-un spital de stat, ca sistemul sanitar romanesc este capabil sa asigure, azi, orice fel de nastere.

"Sistemul sanitar romanesc este un sistem care poate asigura toate serviciile medicale pe care cetatenii romani le doresc sau de care cetatenii romani au nevoie. Sistemul sanitar romanesc astazi este capabil sa asigure orice fel de nastere pentru orice fel de copil, inclusiv prematuri. Stiti foarte bine ca avem multe maternitati modernizate, avem multe altele in lucru pentru modrnizare, care pot oferi conditii normale oricarui cetatean", a spus Nicolaescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca nu a fost informat despre faptul ca Elena Basescu a ajuns de urgenta la spital. "V-as intreba de ce sa fiu informat? Nu stiu (de pregatiri speciale, n.r.) nu e problema mea. Avem manageri de spitale, de sectii. Probabil, ca fiecare pacient, a avut un medic cu care s-a consultat toata perioada sarcinii, si-a programat cand a avut nevoie sa nasca, deci mi se par lucruri absolut firesti. Si orice femeie responsabila are grija si de ea si de copilul pe care il va aduce pe lume. Deci nu sunt lucruri iesite din comun, sunt lucruri absolut normale", a spus Nicolaescu.

Intrebat daca exista un protocol special, fiind vorba de fiica sefului statului, care sa prevada si pregatirea unui spital de rezerva si daca au existat astfel de pregatiri la spitalul Polizu, Nicolaescu a raspuns: "Un asemenea protocol nu exista".

Fiica cea mica a presedintelui Basescu, eurodeputatul PDL Elena Basescu, a nascut, in noaptea de sambata spre duminica, o fetita, la Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala, in prezent atat mama, cat si copilul fiind in stare buna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.