Prioritatile legislative ale PDL in viitoarea sesiune parlamentara sunt centrate pe crearea locurilor de munca, altele vizand domeniul educatiei, potrivit declaratiilor facute, sambata, de presedintele PDL, Vasile Blaga, care participa la Scoala de vara a TDL.

El a amintit ca PDL a depus in Parlament doua proiecte de lege in acest sens, dintre care unul se refera la constituirea Autoritatii Nationale pentru Protectia Investitorilor.

Blaga si-a declarat speranta ca aceasta initiativa va fi sustinuta li de putere, mai ales ca nu este nevoie de fonduri publice pentru constituirea ei.

"Noi nu credem ca Romania poate progresa fara o relansare economica, fara a crea locuri de munca. Iata ca nu numai ca actuala putere nu creaza milionul de locuri de munca, dar, din pacate, pierdem si din locurile de munca pe care le mostenisera. Sunt cu 50.000 de locuri de munca mai putin decat anul trecut pe vremea aceasta si de aceea avem in Parlament depus un proiect de lege pentru reducerea fiscalitatii", a declarat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Blaga spus ca PDL sustine reducerea cotei unice la 12% si a CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru capitalizare si cresterea salariului minim la o mie de lei.

"Avem si masuri restrictive in proiectul de lege respectiv. De exemplu, sanctionarea evaziunii fiscale, ridicarea pentru acestia a impozitelor la 30% de la 16%, pentru ca, fiind la guvernare, nu suntem credibili daca nu si propunem solutii pentru aplicarea acestor legi. Am vazut, initial puterea nu era de acord si calculase, pe regula de trei simpla, ce gaura am produce in bugetul de stat daca acest proiect de lege ar fi adoptat. Iata ca dupa discutiile de alaltaieri seara din USL deja discuta direct de 3% reducerea CAS la angajator de la 1 ianuarie", a afirmat presedintele PDL.

Potrivit declaratiilor sale, un alt set de propuneri legislative ale PDL vizeaza domeniul invatamantului, pentru care democrat-liberalii au trei initiative legislative.

"Toata lumea se plange de lipsa personalului mediu calificat de pe piata muncii. Nu au de unde lua mecanici auto, nu au de unde angaja. Diplome sunt, nu sunt, insa, acoperite in cunostinte. Nu sunt strungari, nu este personal calificat si atunci multe intreprinderi au inceput ele sa isi pregateasca oamenii", a aratat liderul PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El a declarat ca PDL are un proiect de lege prin care acestea sa aiba posibilitatea de a-si deduce din aceste cheltuieli cu scolarizarea, "pentru ca tot fac un bine statului".

El a adaugat ca un alt proiect de act normativ se refera la timbrul educational.

"Noi propunem cate o suta de lei pentru fiecare copil pana la clasa a IV-a, bani care sa fie utilizati in scopul pregatirii copiilor dupa procesul de invatamant si asigurarii securitatii in scoala", a explicat Vasile Blaga.

Un al treilea proiect pe care democrat-liberalii il pregatesc, a spus liderul PDL, propune asigurarea unei mase dupa scoala, care sa inlocuiasca programul deja depasit si recunoscut ca atare, inclusiv de guvernanti, cornul si laptele".

Presedintele PDL a precizat ca aceste proiecte de lege sunt doar o parte dintre cele avute in vedere de democrat-liberali, urmand ca luni, la finalul reuniunii BPN cu grupurile parlamentare, sa comunice si restul deciziilor luate in privinta initiativelor legislative.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.