Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut, sambata, la Constanta, in fata tinerilor USL, ca peste cinci ani vor putea afirma ca Romania este tara lor, fara "false complexe", si ca atunci cand tara noastra va deveni "cu adevarat o natiune de cetateni", va avea o clasa politica mai buna.

"Peste cinci ani, cand se va incheia mandatul acesta de presedinte, cine l-o lua, Romania mare, statul roman intreg va implini 100 de ani. Vad in voi pe oamenii care, atunci cand Romania va implini 100 de ani, vor putea spune, fara teama de viitor, fara false complexe, «Da, eu cred in Romania! Romania este tara mea!». Lasati lucrurile care tin de mizeria fiecarei zile la locul lor. Ridicati capul, priviti inainte, credeti in voi si in tara voastra", a declarat liderul PNL, transmite MEDIAFAX.

Antonescu le-a spus tinerilor ca au nevoie de educatie pentru a-si asigura un viitor, insa educatia nu inseamna doar scoala.

"Si batalia prezentului si a viitorului nu se mai da doar intre armate, se da intre puterea fiecarui individ si a fiecarei natiuni de a se informa, de a se educa, de a inova. Avem nevoie de planuri pe termen lung in domeniul economic pentru voi anume, pentru generatia voastra, pentru ceea ce inseamna antreprenorul tanar, pentru ceea ce inseamna omul tanar care are nevoie de un loc de munca, pentru ceea ce inseamna omul tanar care inoveaza", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca din criza economica nu va iesi nimeni fara inovatie.

"Nu va mai exista crestere economica fara inovatie. Si, daca inovatia este motorul si este singurul motor, va fi singurul motor al cresterii economice. Cine altcineva decat mintea voastra tanara, educata si increzatoare poate fi motorul inovarii? Avem nevoie, repetam asta zilnic, ca pe o rugaciune laica, avem nevoie de o clasa politica mai buna, da, asa sa ne ajute Dumnezeu, dar avem in acelasi timp nevoie de o natiune de cetateni deplini, de oameni care sa inteleaga, asa cum voi, nascuti in libertate, o puteti face, ce inseamna un cetatean, care sunt cu adevarat drepturile lui, care sunt sansele lui, care sunt responsabilitatile lui", le-a mai transmis Antonescu tinerilor din USL.

El a mentionat ca atunci cand Romania va avea cu adevarat "o natiune de cetateni", tara noastra va avea o clasa politica mai buna.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.