Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la finalul Delegatiei Permanente a partidului, ca institutiile tributare "regimului Basescu", in cazul carora majoritatea parlamentara trebuie sa elimine "ramasitele" functionarii partizane, sunt Curtea Constitutionala, DNA, ANI sau CSM.

Liderul PNL a afirmat ca in planul controlului parlamentar PNL a decis sa sustina demersuri pentru eliminarea "ramasitelor" regimului Basescu.

"Actuala majoritate poate sa faca pentru ca ramasitele importante ale regimului Basescu, in sensul functionarii partizane a unor institutii care ar trebui sa fie independente, sa fie eliminate sau macar limitate, o preocupare dincolo de actul de guvernare in sine pentru tot ceea ce noi am promis cetatenilor romani care ne-au votat”, a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a fost solicitat sa precizeze care sunt institutiile tributare regimului Basescu.

"Le cunoasteti foarte bine. Eu nu le-am cerut niciodata desfiintarea, eu nu le-am cerut niciodata subordonarea politica, eu le-am cerut independenta. Si aceste institutii sunt: Curtea Constitutionala, Directia Nationala Anticoruptie, Agentia Nationala de Integritate, CSM, hai sa ne oprim aici. Nimeni nu vrea, mai spun odata, nimeni nu vrea ca aceste institutii sa ne intrebe pe noi cand incep urmarirea penala impotriva cuiva sau cand dau un verdict sau cand isi desfasoara activitatea in general. Nimeni nu vrea sa opreasca toata anchetele incepute, chiar in conditii discutabile unele, din punctul nostru de vedere, impotriva unor liberali. Nu, vrem insa cateva raspunsuri la fapte pe care le vedem cu totii si le vedem de ani de zile si le vedem in ultimele luni mai cu seama. Vrem ca aceste institutii sa faca un efort elementar de credibilizare si sa ne arate ca sunt independente, sa ne arate ca nu actioneaza pe alese si in momente stabilite de altii”, a precizat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.