Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca va trimite la inceputul saptamanii viitoare o scrisoare conducerilor PDL si UDMR pentru a-i invita la discutii pe tema unui nou acord cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, precum si pe tema proiectului de buget pe 2014.

"Vreau sa va confirm cu aceasta ocazie faptul ca luni dimineata voi trimite scrisoare oficiala catre conducerea PDL, catre UDMR, de asemenea, pentru ca si ei au dorit, sa avem si discutii si politice, dar mai ales tehnice - eu voi fi insotit la aceste discutii de ministrul Chitoiu si ministrul Liviu Voinea - despre doua subiecte importante pentru Romania in aceasta toamna, care sunt importante si pentru putere, si pentru opozotie, si anume noul acord cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala si bugetul pe 2014", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El s-a declarat convins ca si cei de la PDL si cei de la UDMR, chiar daca sunt in opozitie, inteleg ca nu pot sa refuze dialogul pe aceste doua subiecte importante pentru Romania.

"Merg la acest dialog cu toata convingerea ca nu le stim noi de la USL pe toate. Orice idee buna, chiar daca apartine PDL, PP-DD sau UDMR o vom include" a spus Ponta.

El a spus ca nu intamplator Guvern pe care il conduce nu a avut parte, in ultimul an si jumatate, de nicio motiune de cenzura.

"Daca dialogam e mult mai bine. Noi am tot depus cand eram in opozitie motiuni de cenzura pentru ca nu vroia nimeni sa vorbeasca cu noi. In momentul in care ai un dialog, unele lucruri le poti rezolva, alteori nu, evident", a adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.