Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, in debutul BPN, reunit la Mamaia, ca obiectivul partidului la alegerile europarlamentare vizeaza obtinerea a 35% din voturile electoratului.

"Asa cum stabilisem de la inceput si asa cum e normal, facand parte din grupuri europene diferite, la europarlamentare vom merge noi, PSD, UNPR, liberalii merg in grupul liberal, PC de asemenea. Obiectivul nostru il stiti foarte bine, si anume sa fim primul partid din tara (...) obiectivul este de a avea peste 35% din voturi", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca PSD este creditat in sondaje cu mai mult de 35%. "Ma uit cu placere la sondaje care ne dau mai mult de 35% dar sunt realist si zic sa ne fixam 35% , un scor pe care nu l-a luat PSD nicodata la europarlamentare. Acum poate parea mic in raport cu ce vedem insondaje, dar nu e mic deloc si nu e usor deloc. Ce va fi in plus sa fie bonus si sa fie loc de felicitari pentru cei care ne ajuta sa luam mai mult", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca este important ca PSD sa fie in grupul socialist intre primele 3-4 partide din Europa in ceea ce priveste numarul de europarlamentari.

"Asta ne va da un cuvant de spus la momentul in care se formeaza Comisia Europeana, la greutatea noastra pe plan european. E vorba de a arata ca PSD s-a intors in pozitia de partid puternic, cu un electorat stabil, si de a ne gandi dupa aceea sa stim cum stam pentru 2016", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.