Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, in deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, ca din toamna trebuie sa se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare in sensul formarii regiunilor inainte de a primi statutul constitutional prin revizuirea Legii fundamentale.

"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat si ieri (joi, n.r.) in cadrul unui BPN informal, doar cu vicepresedintii. Cred ca din aceasta toamna trebuie sa mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, in a forma practic regiunile chiar inainte de a primi statutul constitutional", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a spus ca proiectul cel mai important din aceasta toamna este declansarea efectiva a descentralizarii.

"Poate proiectul cel mai important din aceasta toamna, proiect politic, guvernamental, parlamentar, il constituie declansarea efectiva a procesului de descentraliare si de pregatire a regiunilor", a subliniat Ponta.

Premierul a precizat ca trebuie stabilite institutiile care vor merge de la Guvern catre regiuni, catre structurile locale, intrucat de la 1 ianuarie se va intra pe noul exercitiu financiar al UE si Romania trebuie sa fie pregatita.

"S-a dovedit ca orice centralizare excesiva la Bucuresti ingreuneza lucrurile si cu cat lasam mai mult la regiune, judet, oras - atributii si resurse - cu atat lucrurile merg mai bine", a adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.