Europarlamentarul PSD Corina Cretu, membra a Ordinului National "Steaua Romaniei", solicita public retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" acordat lui Laszlo Tokes in decembrie 2009, ea invocand "fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei".

Ea a adresat, in acest sens, un mesaj membrilor Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei".

"Stimati membri ai Consiliului de Onoare al Ordinului National «Steaua Romaniei», in baza Legii 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, avand in vedere dispozitiile Literei b) a Articolului 52 prevazuta in cadrul acesteia, solicit public retragerea Ordinului «Steaua Romaniei» acordat domnului Laszlo Tokes la data de 14 decembrie 2009, pentru fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei, care au adus prejudicii Romaniei ca stat, precum si tuturor cetatenilor romani care dezavueaza pozitiile extremiste si contrare convietuirii inter-etnice", se arata in mesajul Corinei Cretu, citat intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, "este inadmisibil ca un detinator al Ordinului National «Steaua Romaniei» – in grad de Cavaler sa conteste public, printr-o serie de aprecieri si actiuni, caracterul de stat national, unitar si indivizibil al Romaniei".

"Solicitarea recenta a europarlamentarului roman Laszlo Tokes catre premierul Ungariei, Viktor Orban, de instituire a unui protectorat maghiar asupra Transilvaniei reprezinta escaladarea unei serii intregi de actiuni si declaratii anti-nationale din partea sa, care au promovat in mai multe medii teza periculoasa a autonomiei pe criterii etnice. Am speranta ca impartasiti, fiecare dintre dumneavoastra, principiile Constitutiei Romaniei si ale luptei impotriva extremismului. De aceea, am incredere ca veti fi receptivi la aceasta solicitare si ca veti da un semnal cu privire la nevoia respectarii fundamentelor morale ale statului si poporului roman. Cu deosebita consideratie, Corina Cretu, europarlamentar PSD, membra a Ordinului National «Steaua Romaniei».

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.