Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la reuniunea nationala a diplomatiei romane, ca nu s-a ferit sa afirme ca Romania trebuie sa recunoasca independenta Kosovo si ca in Siria este un regim "ilegitim si criminal" deoarece autoritatile trebuie sa fie alaturi de aliatii europeni si transatlantici
"Nu m-am ferit sa spun ca Romania va trebui pana la urma sa recunoasca Kosovo si sa fie alaturi de aliatii nostri europeni si trans-atlantici, nu m-am ferit niciodata sa spun ca Romania trebuie sa accepte ca in Siria este un regim ilegitim si criminal. Sunt lucruri care tin pana la urma de un sistem democratic care functioneaza si vreau sa rog pe ambasadori sa nu fiti incurcati daca vedeti pozitii uneori diferite ale diverselor institutii. Avem o procedura constitutionala, Guvern, Parlament, Presedinte, in care deciziile se iau, dar eu incerc sa gandesc pe termen mediu si lung, chiar daca, sigur, termenul scurt este uneori mai important", le-a spus Ponta diplomatilor, transmite MEDIAFAX.

Ulterior, intr-o declaratie acordata presei, Ponta a spus ca Romania va fi solidara, ca intotodeauna, cu alianta tarilor democratice in ceea ce priveste o eventuala interventie militara in Siria, deciziile urmand sa fie luate la nivel european, la NATO si in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.