Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat miercuri ca are ca prioritati in noua functie accesul la finantare, buna administrare a portofoliului si integritatea reprezentantilor institutiei.

In ceea ce priveste obtinerea de finantare, ea a spus ca "nu este straina" de acest domeniu, precizand ca s-a implicat in negocierile dintre Parlamentul European, Comisie si Consiliu in ceea ce priveste directivele si problematica Romaniei.

Ea a adaugat ca va merge saptamana viitoare la Bruxelles pentru discutii privind absorbtia fondurilor europene si, totodata, ca "buna administrare" este absolut necesara, urmand sa solicite in acest sens "mobilizarea si responsabilizarea" tuturor profesionistilor din minister.

"Nu in ultimul rand, integritate, pentru ca pentru a fi eficienti si performanti nu trebuie sa fim doar competenti, ci si integri. Va promit ca orice derapaj va fi sanctionat", a spus Manescu, potrivit MEDIAFAX.

Noul ministru a solicitat presei "un ragaz de cateva zile, maxim 2 saptamani", pentru a putea analiza situatia domeniului transporturilor, astfel incat sa poata raspunde tuturor intrebarilor legate de proiectele si prioritatile ministerului.

Manescu a preluat portofoliul de ministru al Transporturilor de la ministrul interimar, premierul Victor Ponta.

Ea are 40 de ani, este de formatie jurist si europarlamentar din 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.