Premierul Victor Ponta a cerut ambasadorilor romani sa fie activi nu doar in relatiile la nivel oficial, ci si in dialogul cu presa straina atunci cand Romania este culpabilizata, aratand ca autoritatile nu trebuie sa accepte blamarea colectiva a tarii si a tuturor cetatenilor romani.

"Vreau in mod special sa va rog sa va adaptati la ceea ce inseamna societatile moderne si sa fiti activi nu doar in relatiile la nivel oficial, ci si in cele cu alte segmente ale societatii, in special mass-media", a spus Ponta participantilor la reuniunea anuala a diplomatiei romane, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca apreciaza eforturile ambasadorilor romani din Marea Britanie, Franta, Germania de a raspunde presei atunci cand Romania sau cetateni romani sunt culpabilizati.

"Nu cred ca trebuie sa ascundem ceva din problemele noastre, dar nici nu cred ca trebuie sa acceptam blamarea colectiva, prezentarea Romaniei si a romanilor intr-un mod care pentru media poate fi interesant, dar nu este corect si acceptabil pentru Romania", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca stie ca este dificil sa lucrezi cu mass-media si ca in Romania presa este "foarte buna" cu autoritatile comparativ cu duritatea presei din alte tari.

"Realmente, cand am interviuri cu reprezentanti ai mass-media din Marea Britanie, imi dau seama ca intr-adevar nu ma pot plange in Romania", a adaugat Ponta.

Seful Guvernului a mai transmis diplomatilor ca Romania nu isi modifica coordonatele de politica externa indiferent de schimbarile de guverne, dar ca trebuie sa construiasca relatii economice si politice si cu alte tari din Africa, Asia, Orientul Mijlociu si America de Sud si a precizat ca, in perioada urmatoare, va efectua vizite si in Turcia, Lituania, Finlanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.