Presedintele Traian Basescu a declarat, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, ca in capitalele straine sunt inca semne de intrebare privind evenimentele politice din vara lui 2012, adaugand ca obligatia ambasadorilor romani este sa prezinte corect informatiile, nu sa "coafeze realitatile".

"In ceea ce priveste diplomatia noastra in aceasta perioada, toti ati simtit ca efectele evenimentelor politice din vara anului trecut inca nu s-au disipat si exista inca foarte multe semne de intrebare in foarte multe capitale. Obligatia dumneavoastra este ca prin transmiterea corecta si insistenta a ceea ce se intampla in Romania sa facem ca impresiile sau abordarile generate ca urmare a evenimentelor politice de anul trecut sa fie diminuate si sterse prin confirmarea faptului ca Romania este un stat de drept destul de consolidat si care isi continua drumul de consolidare a democratiei", a declarat Basescu la intalnirea de la Palatul Cotroceni cu sefii misiunilor Romaniei in strainatate, transmite MEDIAFAX.

El a afirmat ca a observat ca unii sefi de misiuni diplomatice "tind sa coafeze realitatile" despre evolutia politica din Romania pe care le prezinta intr-un stat sau altul.

"Renuntati sa faceti acest lucru, pentru ca statele UE isi iau informatiile de la ambasadele de aici", le-a spus Basescu ambasadorilor romani, adaugand ca e necesara "o corecta informare" in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.