Presedintele Basescu i-a transmis un mesaj lui Nicolae Timofti, cu prilejul Zilei Independentei Republicii Moldova, aratand ca "momentul de excelenta" atins de relatia bilaterala este "o sursa de satisfactie si optimism", dar si un indemn la actiune aplicata in consens cu asteptarile concetatenilor.

"Imi face o deosebita placere sa va adresez de Ziua Independentei Republicii Moldova urarile mele cordiale de sanatate, fericire si succes in activitate, impreuna cu ganduri de implinire si prosperitate pentru toti cetatenii Republicii Moldova. Imi amintesc cu bucurie discutiile avute cu dumneavoastra in cursul vizitei mele recente la Chisinau. Am avut ocazia sa remarc, inca o data, abordarea dumneavoastra deschisa si apropiata, implicarea nemijlocita in consolidarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, precum si angajamentul total pe calea implinirii destinului european al Republicii Moldova", se arata in mesajul transmis de presedintele Basescu, marti, presedintelui Nicolae Timofti, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Seful statului subliniaza ca "momentul de excelenta" atins in prezent de relatia bilaterala este, in egala masura, "o sursa de satisfactie si optimism, dar si un indemn la actiune aplicata in consens cu asteptarile concetatenilor nostri".

"Folosesc acest prilej pentru a va incredinta de angajamentul meu statornic pentru aprofundarea relatiilor apropiate dintre statele noastre pe fundamentul solid oferit de patrimoniul spiritual comun si pentru sustinerea activa a optiunii europene a Republicii Moldova. Puteti conta intotdeauna pe sprijinul ferm, total si neconditionat al Romaniei in aceste directii", se mai arata in mesajul presedintelui Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.